søndag den 24. september 2017

Intranet og Intramedia

Et intranet og Intramedia er et computernetværk

Et intranet og Intramedia er et computernetværk, der bruger Internet Protocol-teknologi til at dele information, operationelle systemer eller computing-tjenester inden for en organisation. Udtrykket bruges i modsætning til internettet, et netværk mellem organisationer, og i stedet henviser til et net i en organisation. Nogle gange, udtrykket kun refererer til organisationens interne hjemmeside, men kan være en mere omfattende del af organisationens it-infrastruktur, og kan bestå af flere lokale netværk. Målet er at organisere den enkelte skrivebord med minimale omkostninger, tid og kræfter til at være mere produktive, omkostningseffektiv, rettidig og konkurrencedygtige.
Et Intramedia kan være vært for flere private websteder og udgør en vigtig komponent, og omdrejningspunktet for intern kommunikation og samarbejde. Enhver af de velkendte Internet-protokoller kan findes i et intranet, såsom HTTP (web services), SMTP (e-mail) og FTP (File Transfer Protocol). Internet teknologier er ofte anvendt for at give moderne interfaces til legacy informationssystemer hosting virksomhedsdata.
Intramedia kan forstås som en privat analogen af ​​internettet, eller som en privat udvidelse af internettet begrænset til en organisation. De første intranet hjemmesider og hjemmesider blev offentliggjort i 1991,  og begyndte at dukke op i ikke-uddannelsesinstitutioner i 1994. [3]
Intranet er undertiden kontrast til ekstranet. Mens intranet normalt er begrænset til medarbejdere i organisationen, kan ekstranet også tilgås af kunder, leverandører eller andre godkendte parter. [4] extranet forlænge et privat netværk på internettet med særlige bestemmelser for godkendelse, autorisation og regnskabsføring (AAA-protokol) .
I mange organisationer er Intramedia beskyttet mod uautoriseret adgang udefra ved hjælp af et netværk gateway og firewall. For mindre virksomheder, kan intranet skabes blot ved at bruge private IP-adresse-intervaller, såsom 192.168.0.0/16. I disse tilfælde kan intranettet kun direkte adgang fra en computer i det lokale netværk, men kan virksomhederne give adgang til off-site medarbejdere ved hjælp af et virtuelt privat netværk, eller andre adgang metoder, der kræver brugergodkendelse og kryptering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar